Anja om Musikkbasert miljøbehandling: – Et studie jeg vil anbefale til alle

Av Marthe Haugdal | 31. mai 2022

Anja Paulsen tok videreutdanningen Musikkbasert miljøbehandling i 2017. Les hvorfor dette studiet har blitt så viktig for henne og hvorfor akkurat denne videreutdanningen hjelper henne både på jobb og privat.

– Jeg opplevde dette studiet som gøy, lærerikt, engasjerende og veldig viktig. Vi hadde utrolig dyktige lærere og foredragsholdere, som gjør at jeg faktisk husker det jeg lærte på dette studiet, slik at jeg kan bruke det i hverdagen min. Det var en blanding av teori og praksis, mye latter, god stemning og mange nye venner, sier Anja.

I sin nåværende jobb som aktivitør ved et sykehjem i Trondheim, får hun stadig bruk for det hun lærte på videreutdanningen Musikkbasert miljøbehandling.

– Jeg lærte å bruke bevegelse, følelser, rytme og persontilpasset musikk, både individuelt og i gruppe. Det har blitt til at jeg alltid tenker på hvordan jeg kan integrere Musikkbasert miljøbehandling, spesielt hvis det oppstår vanskelige situasjoner i arbeidshverdagen. På videreutdanningen fikk vi studentene mange tips og triks for hvordan vi kan takle ulike situasjoner som oppstår ofte på jobb, for eksempel situasjoner knyttet til med personer med demensdiagnose eller utfordrende adferd, forteller hun.

Anja Paulsen
Tidligere student ved videreutdanningen Musikkbasert miljøbehandling, Anja Paulsen. Foto: Privat

Vil du anbefale dette studiet til andre?

– Svaret er JA med store bokstaver. Av mange videreutdanninger jeg har tatt tidligere er det dette jeg ville satt på førsteplass, sier Anja.

– Metodene vi lærte vil alltid være med meg, både i arbeidslivet og privat. Man går faktisk glipp av noe hvis man ikke søker på denne videreutdanningen, mener Anja.

Har du også lyst til å lære metodene som kan prege framtidas helse- og omsorgsarbeid? Ved å bruke musikk, sang og bevegelse som et arbeidsverktøy kan arbeidsdagen bli lettere og enda mer inspirerende. Dette er nyttige verktøy for deg som jobber innen helse i en krevende tid.

Dette kan du lære på høstens videreutdanning «Musikkbasert miljøbehandling» ved Nord universitet, Campus Levanger. Studiet er samlingsbasert.

Studiet vektlegger kunnskap og ferdigheter om hvordan musikk, sang og bevegelse vil være et alternativ og supplement til tradisjonell medisinsk behandling. Dette gjelder både som generelle miljøtiltak og som individualisert behandling. Studiet vektlegger musikk som effektivt arbeidsverktøy og skal gi trening i stemmebruk, rytmikk og dans/bevegelse. Studiet gir innføring i hvordan musikk påvirker, hjerne, kropp og følelser og hvorfor dette er særlig viktig i arbeid med mennesker med funksjonsnedsettelse og demens. Det vil også bli gitt en innføring i betydningen av tverrfaglig samarbeid.

Les mer om videreutdanningen Musikkbasert miljøbehandling her

 

Anja Paulsen på sin tidligere jobb ved Halsen sykehjem i Stjørdal. Her ble også metodene i Musikkbasert miljøbehandling brukt. Foto: Martin Lundsvoll, Aldring og helse

 

 

Relaterte artikler