Se hva som skjer når Gretha (83) får høre favorittmusikken sin

Av Marthe Haugdal | 26. juni 2018

Demens gjør at Gretha Wærnes roter med ordene når hun snakker, men teksten til sangene på Spotify-lista si har hun stålkontroll på. Dette skriver NRK Trøndelag i sin reportasje fra Trondhjems Hospital. Reportasjen viser hvordan sykepleier Helene Aanes Jøssund bruker Musikkbasert miljøbehandling i sitt daglige pleie- og omsorgsarbeid.

I to år har sykehjemmet jobbet med såkalt musikkbasert miljøbehandling.

– Det er virkelig kjempeartig. Jeg blir kjent med pasientene mine på en helt annen måte enn det jeg ble før. Jeg ser hvor mye glede dette gir og ikke minst hvor mye bedre funksjon mange får både språklig og det å utføre ting, som for eksempel å spise selv, sier Helene Aanes Jøssund til NRK.

Her kan du lese artikkelen på NRK Trøndelag om bruk av Musikkbasert miljøbehandling ved Trondhjems Hospital.
Her kan du høre radioreportasjen som ble sendt blant annet på NRK P2 Nyhetsmorgen 22.06.18 (Etter ca 54 minutter) og NRK P1 Her og nå 22.06.18 (Etter ca 52 minutter).
Her kan du se reportasjen som ble sendt på NRK 1 MidtNytt 22.06.18 kl 18.45 (Etter ca tre minutter).

Skjermdump NRK
Skjermdump NRK

Relaterte artikler