MUSIKK SOM VIRKEMIDDEL

Av Ingvild Rønning Radwan | 23. mai 2016

Musikkbasert miljøbehandling Modul 2 er landsdekkende kurs som gir fordypning i integrert bruk av musikk, sang og bevegelse i helse- og omsorgstjesestene. På bildet under er deltakerne fra samling 2 i Bergen i mai samlet etter to dager med engasjerende erfaringsutveksling.

BESTÅTT: Deltakere på samling i Modul 2 Musikkbasert miljøbehandling i Bergen med sine kursbevis etter to spennende dager med framlegg av hjemmeoppgaver.
BESTÅTT: Fagansvarlig, overlege og nevrologisk musikkterapeut Audun Myskja (midt i)sammen med deltakere på samling i Modul 2 Musikkbasert miljøbehandling.

 

Vil du finne ut om det arrangeres kurs i Musikkbasert miljøbehandling i nærheten av deg?

Klikk her for å se kursoversikt.

Vil du vite mer de ulike modulene i Musikkbasert miljøbehandling klikker du her.

4 PÅ SAMLING:

Kastriot Prenga:MMB-enquet Kastriot

Sykepleier ved Utneheimen

«Det var kolleger som inspirerte meg til å melde meg på kurs i Musikkbasert miljøbehandling. Å arbeide med hjemmeoppgaven har vårt svært spennende, men også arbeidskrevende. Det har krevd samarbeid og vi har vært heldige og opplevd mye støtte fra arbeidsplassen. Motstand har vi også møtt, men det har egentlig bare inspirert meg til å stå på videre, for dette arbeidet har jeg stor tro på. Jeg tror at mange vil oppleve å få en mer interessant og bedre arbeidshverdag ved å ta i bruk Musikkbasert miljøbehandling. Jeg mener ved å ta i bruk disse verktøyene vil vi få en roligere avdeling, men også en mer aktiv avdeling – på en positiv måte.»

Inger Draugsvoll Seim:MMb-enquet Inger

Hjelpepleier ved Vossestrand omsorgstun

«Vi fikk tilbudet om å være med på dette kurset gjennom arbeidsgiver og jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til å begynne med fordi jeg selv ikke er spesielt musikalsk. I starten var et litt utfordrende å få med seg de andre ansatte, men det snudde etter hvert og vi har fått god støtte fra ledelsen. Det jeg har sett gjennom hjemmeoppgaven er at dette er tiltak som virker og jeg gleder meg til å fortsette å bruke Musikkbasert miljøbehandling. Jeg leker spesielt godt å bruke tiltakene i en til en situasjoner. Det er ikke så mye som skal til for å få til en endring.»

 Irene Gauteplass:186

Aktivitør ved dagavdelingen på Voss sykehjem

«Her vede dagavdelingen brukte vi mye musikk fra før og noe av det vi ønsket å oppnå gjennom dette kurset var ytterlige fokus på musikk, samt mer systematisk bruk av musikk som virkemiddel. Gjennom kurset har vi fått mye nye kunnskap og samtidig har det vært godt å få bekreftelse på at det vi gjør er riktig. Målet vårt var å jobbe for å unngå fall og det er motiverende å se at vi lykkes med dette når vi setter tiltakene i system. Det har vært en spennende prosess og vi har opplevd god støtte fra ledelsen.»

 Marianne Rogn:188

Hjelpepleier ved skjermet enhet på Voss sykehjem

«Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til da jeg meldte meg på dette, men det hørtes interessant ut og nå i ettertid synes jeg det har vært en nyttig erfaring. Jeg var alene fra min avdeling og jeg tenker at det hadde vært bedre om vi var flere fra samme avdeling fordi hjemmeoppgaven var omfattende å gjøre alene og det ville har vært lettere å få med seg kollegene hvis vi var flere med samme kunnskap. Jeg ønsker å bygge videre på det jeg har lært og prøve ut tiltakene mot flere brukere.»

 Hørt på samling:

«Han likte Bach, Beethowen og Mozart.»

«Personalt var veldig positive.»

«Musikken vekket mange følelser og også litt bevegelse.»

«Jeg har blitt flinkere til å se personen bak diagnosen.»

«Han fant tilbake til seg selv gjennom musikken.»

«Det er blitt mye kjekkere å komme inn på rommet hennes nå når vi har praktisert musikktiltak en stund.»

Relaterte artikler